Taistelu hävikkiruokaa vastaan

"Vaikutukset näkyivät välittömästi"

Oi HANKO

3/13/20231 min read

person holding green leaf vegetable
person holding green leaf vegetable

Tämä ei ole vain taloudellinen ongelma, sillä on myös vakavia ympäristövaikutuksia. Ruokahävikki edistää ilmastonmuutosta kaatopaikkojen kasvihuonekaasupäästöjen ja kaatopaikoilla hajoavan orgaanisen aineksen metaanipäästöjen kautta (jotka ovat 20 kertaa tehokkaampia kuin hiilidioksidi).

Siirryimme lounasruokailussa malliin, jossa asiakas maksaa ruoasta kilohinnan

Ruokajäte on ruokaa, joka menee kaatopaikalle tai jonka ihmiset heittävät pois kotona, ravintoloissa ja muissa elintarvikeyrityksissä. Ruokahävikki sisältää myös satoja, joita ei korjata, koska ne ovat liian pieniä tai vahingoittuneita. Siirryttyämme lounaalla annosten kilohinnoitteluun, vaikutukset näkyivät heti. Bioastian tyhjennyskerrat harvenivat huomattavasti.

Asiakkaan mielipide ratkaisee lopulta kaiken

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä siihen, että maksavat sen, mitä syövät. Tämä on reilua kaikkia kohtaan. Myös ravintolalle tämä malli on kannattavampi. Alan katteet ovat hyvin pienet, joten parempi kannattavuus auttaa parantamaan palveluja, palkkaamaan lisää työntekijöitä. Kun heität vähemmän ruokaa pois, kuluu vähemmän rahaa uusien ainesosien ostamiseen joka viikko, kuukausi, vuosi, jne.

Mielellämme kuulemme, mitä mieltä sinä olet asiasta.

Alla olevasta linkistä löydät lounaslistan ja hinnoittelumallimme.

"Siirryttyämme lounaalla annosten kilohinnoitteluun, vaikutukset näkyivät heti. Bioastian tyhjennyskerrat harvenivat huomattavasti."

"Vaikutukset näkyivät välittömästi"

Ruokahävikki on suuri ongelma maailmassa. On arvioitu, että 20 % kaikesta maailmanlaajuisesti tuotetusta ruoasta menee hukkaan, ja kolmasosa tästä tapahtuu ennen kuin se saavuttaa kuluttajat.

Pelkästään Euroopassa arviolta 100 miljoonaa tonnia ruokaa menee hukkaan vuosittain. Tämän jätteen ympäristövaikutukset ovat merkittävät: se muodostaa 8 % kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja kuluttaa arvokkaita resursseja, vettä, maata ja sadon kasvattamiseen tarvittavaa energiaa.