Thaimaalaisen keittiön perusmausteet

Nämä thaimaalaiset mausteet kannattaa olla jokaisen kotikokin hyllyssä

4/26/2023

flat-lay photography of vegetable soup on white ceramic cup
flat-lay photography of vegetable soup on white ceramic cup

Thaimaalaisen keittiön tärkeimmät mausteet ja ainekset

Kuten tiedämme, Thaimaa on kuuluisa aromaattisista ja mausteisista ruoistaan, jotka yhdistävät erilaisia makuja. Näitä makuja ovat makea, hapan, suolainen, tulinen ja karvas. Thaimaalainen ruoka edustaa erinomaisesti maan kulinaarista monimuotoisuutta ja tekee siitä miljoonien ihmisten suosikkiruoan maailmanlaajuisesti.

Tässä on joitain välttämättömiä thaimaalaisia ainesosia ja mausteita, joita sinun tulisi olla ruokakomerossasi, jos haluat valmistaa aitoa thaimaalaista ruokaa:

Sitruunaruoho

Sitruunaruoho on ruohokasvi, ja sitä käytetään yleisesti thaimaalaisessa keittiössä sen sitrusmaisen maun vuoksi. Sitä löytyy usein keitoista tai curryista, mutta se toimii hyvin myös marinadeissa.

Thai basilika

Thaibasilika antaa currylle ja friteereille selkeän maun. Sen tuoksu on minttuinen ja maku on lakritsimainen, mikä eroaa melkoisesti italialaisessa keittiössä käytetystä makeasta basilikasta.

Kalakastike

Kalakastike on thaimaalaisen keittiön kulmakivi ja sitä käytetään marinadeissa ja mausteissa. Se lisää ruokiin suolaista makua.

Galangal

Galangal on juuri kuin inkivääri ja lisää ruokiin sitrusmaista männyn makua ja aromia. Sitä käytetään usein thaimaalaisissa keitoissa, kuten Tom Yum.

Kaffir-limetin lehdet

Kaffir-limetin lehdet ovat kotoisin Kaakkois-Aasiasta ja lisäävät ruokiin sitrusmaista makua. Niitä käytetään laajalti thaimaalaisissa curryissä, keitoissa ja pannuissa.

Chili

Chili on thaimaalaisen keittiön perusainesosa, ja se lisää ruokiin mausteisuutta. Valittavana on monia lajikkeita miedosta erittäin tuliseen mieltymystesi mukaan. Eriväriset chilit tuovat ruokaan erilaisia makuja.

Kookosmaito

Kookosmaito antaa täyteläisen, kermaisen koostumuksen ja hienovaraisen makeuden thaimaalaisille curryille ja keitoille. Se on yksi thaimaalaisen keittiön yleisimmistä ainesosista.

Thaimaalainen ruoka on rohkeita makuja ja mausteita! Nämä välttämättömät ainesosat ovat thaimaalaisen keittiön selkäranka, joka antaa sille ainutlaatuisen maun. Jos haluat kokeilla thaimaalaisen ruoan valmistamista itse, on tärkeää, että ruokakomerossasi on nämä olennaiset ainesosat. Voit leikitellä mausteilla valmistaaksesi oman thai-suosikkiruokasi.

Nyt on aika suunnata keittiöön ja luoda herkullisia ja maukkaita thaimaalaisia ruokia!